Mikor jön el a családalapítás ideje?
Szerző: Lovehunters társkereső
2014.09.23. 15:04
 Mikor jön el a családalapítás ideje?

Előbb-utóbb minden komoly párkapcsolatban eljön az az idő, amikor gyermeket szeretnének a párok. Azt sajnos nem lehet meghatározni, hogy ennek a pontos ideje mikor jön el, az új jövevénynek akkor a legalkalmasabb megérkeznie, ha mindketten biztosan akarjátok és a megfelelő háttér is megvan hozzá. Így ez az idő minden párnál más és más.


Mindig lesznek olyan problémák, amelyekre ráfoghatjuk, hogy most éppen ezért, vagy azért nem szeretnétek gyermeket vállalni, azonban a legjobb megoldás, ha ebben a kérdésben a szívetekre hallgattok. Fontos, hogy mindig beszéljétek meg előre, hogy a másik mit gondol erről a kérdésről, valamint azt is, hogy milyen közös terveket szeretnétek a közel jövőben megvalósítani.


Valóban igaz, hogy teljes családdá akkor váltok, amikor megérkezik a közös gyermek az életetekbe, azonban a rossz időpont hosszabb távon akár a kapcsolat végéhez is vezethet. Sok esetben a nem tervezett dolgok sikerülnek a legjobban, talán ez vonatkozik a gyermekvállalásra is, hiszen sokan félnek ettől a dologtól, így tudatosan nem mernek gyermeket vállalni.


Természetesen az is lényeges, hogy mind ketten eljussatok arra a pontra a kapcsolatotok terén, hogy merjetek tovább lépni, esetlegesen bevállalni egy gyermeket. A harmónia ezen a téren nagyon fontos, mind kettőtöknek akarni kell. Nem jó az sem, ha túlkésőn váltok igazi családdá, de a túl korai gyermekvállalás is vezethet bonyodalmakhoz. Próbáljátok megtalálni az arany közép utat, amely általában akkor következik be, amikor már biztosak vagytok magatokban, valamint a másikban is.


Ha komolyan gondoljátok a másikkal és minden rendben van köztetek, el fog jönni az az idő, amikor családdá fogtok válni. A gyermek örök kötelék köztetek, így csakis akkor szánjátok rá magatokat erre a komoly lépésre, amikor már elég felnőttek vagytok hozzá, valamint amikor ha mindketten ezt szeretnétek. Ha megfelelően álltok mind ketten a témához, biztosak lehettek abban, hogy a tökéletességet akkor fogjátok érezni, amikor megszületik a közös babátok.