A párod még mindig anyuci kicsi gyermeke?
Szerző: Lovehunters társkereső
2014.10.14. 11:01
A párod még mindig anyuci kicsi gyermeke?
Rengeteg párkapcsolat esetében probléma lehet, ha a párunk szülei is belépnek a közös életünkbe. Természetesen kortól függetlenül mindig vannak olyan párok, akiknek az egyik, vagy akár mindkét fele a szülőknél lakik.

Ilyenkor sajnos elkerülhetetlen, hogy a szülők benne legyenek a kapcsolatotokban. Általában a férfiak esetében lehet bonyodalom forrása, ha az anyuka több alkalommal osztja meg a véleményét, mind kellene, arról a szituációról már nem is beszélve, amikor a pár férfi tagja még felnőtt korában is „anyuci kicsi fia”. Ha ilyen szituációval találjuk szembe magunkat, mindenképp beszéljünk róla a másikkal, hiszen minél több szálkát hagyunk magunkban, annál nehezebb lesz a közös élet a későbbiek során.

Sokan hozzá vannak szokva ahhoz, hogy az édesanyjuk mindenben kiszolgálja őket, vagy éppen minden nap a kedvenc ételét főzi. Ha együtt élünk a jövendőbeli anyóssal, mindig az lebegjen a szemünk előtt, hogy a türelem a legfontosabb erény, amely hozzá járulhat ahhoz, hogy minél kevesebb konfliktussal teljenek a napok. Persze vannak olyan esetek, amikor már egyszerűen a türelem sem segít, azonban ilyenkor is a kommunikáció a legfontosabb. Rengeteg párkapcsolat ment már azért tönkre, mert a szülők túlságosan bele avatkoztak a gyermekek életébe, még akkor is, ha már külön éltek egymástól.

Sajnos tény, hogyha nem jövünk ki a párunk szüleivel, akkor igen sok bonyodalommal kell majd számolnunk, valamint akár még azzal is, hogy a kapcsolatnak is vége szakad egy bizonyos idő elteltével. Hogy hogyan is előzhetjük meg ezeket a problémákat? Talán a legegyszerűbb megoldás, ha már az első találkozás során is odafigyelünk arra, hogy megfelelően alkalmazkodjunk, valamint hogy a türelmünk úgymond határtalan legyen. Sosem szabad elfelejtenünk, hogy a párunk szülei mindig is fontos szerepet fognak betölteni az ő életében, így ha nehezünkre is esik, akkor is megfelelő tisztelettel és szeretettel kell velük beszélnünk.

Ha pedig már úgy érezzük, hogy a helyzet teljes egészében kibírhatatlan, mindenképp a párunkkal próbáljuk megértetni, hogy ezeken a kellemetlen helyzeteket csakis ő tudja megoldani. Ez lehet az a megoldás, amely komolyabb problémákat megelőzheti, a jelenlegi helyzetet pedig esetlegesen orvosolhatja.